Om oss:

 

Kjerknesvågen Kai- og Båtforening er en forening som på ideelt grunnlag arbeider for utvikling og drift av hamna i Kjerknesvågen, legger forholdene til rette for båtfolket og utvikler området til trivsel for allmennheten. Kjerknesvågen Kai er kåret som Norges nest beste gjestehavn to ganger. Anlegget dekker de fleste behov, som kai, slipp butikk, kiosk, badeplass m.m.

Anlegget drives på dugnad av medlemmene og det utvises et stort engasjement for at kaiområdet skal være en trivelig møteplass for alle, både båtfolk og landkrabber. Kaiområdet har gjennomgått en enorm forandring siden båtforeninga tok over i 1984, og uttallige dugnadstimer er lagt ned for å gjøre området så attraktiv som mulig. Båtforeninga har fortsatt mange store planer for utbygging og utvikling på vår felles møteplass.

Kaihusa

Thumbnail

Båttreffet

Thumbnail

Kaihusa

Kaihusa er flittig brukt som festlokaler, og leies ut av foreningen. Hver helg fra sist i april til først i oktober er kiosken åpen med salg av nystekte vafler, kaffe, is m.m. På kailoftet kan folk sitte inne hvis det er dårlig vær, ellers er det rikelig med sitteplasser ved den idylliske kaikanten. I skoleferien er kiosken åpen også på hverdager.

Aktivitet

Mye av den normale aktiviteten er innstilt så lenge regler om smittevern gjelder. Men vi driver kiosken som før, og prøver å legge til rette for et trygt og trivelig opphold for alle som besøker oss. Det vil bli rundt 100 båtplasser i havna når det nye anlegget står ferdig forhåpentligvis i løpet av mai måned. Under normale forhold kan vi tilby dette: Båtforeninga arrangerer pubkvelder en gang i blant. Det er i enkelte sammenhenger naturlig å samarbeide med andre aktører i grenda, kor, korps osv. Det er stadig påtrykk etter båtplasser, og her står folk på venteliste. Det er pr i dag 82 båtplasser i havna. I tillegg har vi gjestebrygge med plass til flere båter. Miljøet på kaia er unikt. Her er du aldri alene, det er alltids noen å prate med, noen som kan gi gode råd og hjelp hvis det er behov for det. Området er åpent for alle, miljøet er preget av gjestfrihet og vi tar gjerne imot campinggjester som kommer landeveien.Toaletter og dusjer er tilgjengelig for den som måtte trenge det, og kan vi stå til tjeneste så gjør vi det!

Båttreffet

Første helga i juli har vi arrangert Båttreff, som er årets store begivenhet på Kjerknesvågen. Under et Båttreff har besøkstallet vært stabilt fordelt på 3-4000 personer i løpet av helga! Her er ca 250 personer i alderen 10-90 i sving for å gjøre treffet til det beste, været er stort sett på vår side og publikum strømmer til. Båttreffet er et samarbeidsarrangement mellom Båtforeninga og Nordøy hornmusikklag. I alle kriker og kroker av kaiområdet er det aktiviteter og utsalgssteder; Kailoftet restaurant serverer bacalao og fiskesuppe, i Jalistu selges bl.a. lapskaus og kaikiosken byr på nystekte vafler, is, brus m.m. Sjøbua selger effekter til bruk på land og sjø, vi har rekevogn, pølsebu, fishburgersalg og mye, mye mer. På sjøen kan det foregå regatta, redningsøvelser med sjøredningskorps og kystvakt, for barna tilbyr vi utleie av kanoer og bygging av lekebåter. For å nevne noe. I tillegg er det underholdning fra scenen for både barn og voksne, så en dag på båttreff går veldig fort! Fredag kveld er pubkveld, lørdag kveld har vi plattdans/konserter.  Mange gjestebåter besøker oss denne helga, og vi har en egen havnefogdstyrke som tar imot og hjelper til så alle båtene kommer seg trygt til havn. Alle medlemmer som har båtplasser låner disse ut denne helga, slik at gjestene blir best mulig ivaretatt